„Чавдар“ има сили и средства да се завърне в „Б“ група
Автор: Administrator   
Петък, 26 Март 2010г. 22:38ч.



Часове преди подновяването на първенството, президентът на ПФК „Чавдар“ (Бяла Слатина) г-н Красимир Костов и старши треньорът на тима Благой Кръстанов дадоха официална пресконференция за представителите на медиите на градския стадион в Бяла Слатина.


И двамата ръководители на тима се обединиха около мнението, че „Чавдар“ разполага с играчи и финансови средства да се завърне в „Б“ група.

Обсъдени бяха още финансовия отчет на клуба за есенния полусезон, информация около проведената зимна подготовка на мъжкия тим, очакванията на ръководството за пролетния полусезон и естествено завръщането в „Б“ група, оставали реална цел за „Чавдар“.


„Искам да благодаря на фирмите, които финансово подпомагат нашия клуб. Те помагат не само от финансова гледна точка, а и от морална. Тези хора са плътно до нас и заедно с общи усилия ще се опитаме да върнем „Чавдар“ там, където му е мястото – в „Б“ група. Благодарение на кмета на гр. Бяла Слатина – инж. Венцислав Василев, състоянието на ПФК „Чавдар“ е добро, клубът е обезпечен сега и за в бъдеще. Изразходените финансови средства през есенния дял на шампионата от 1 юли до 8 декември 2009г. са както следва:

Екипировка - 636 лв.
Изплатени заплати и премии за целия клуб /мъжки тим и ДЮШ/ – 58 000 лв.
Такси към БФС – 4500 лв.
Изплатени пътни – 1476 лв.
Консумативи – 916 лв.
Съдийски такси – 6200лв.
Охрана към РДВР - гр. Враца - 1802 лв.
Топки – 330 лв.
Изработване на рекламни плакети – 840 лв.

Целия подробен финансов отчет е представен на УС на тима, който се състоя в понеделник. С две думи, дават се толкова пари, колкото са нужни за издържането на „Чавдар“, заяви категорично президентът на отбора г-н Красимир Костов.

 


Старши треньорът на „Чавдар“ - Благой Кръстанов изрази разочарованието си от отпадането на тима от ФК „Самоводене“ на зоналния финал за Купата на АФЛ. Освен това, легендата на „Спартак“ (Плевен) добави още, че с направената мащабна селекция през зимния трансферен прозорец, клубът разполага с играчи, които могат да са гръбнака на тима в следващите няколко години.

„Лошите атмосферни условия и отказването на някои отбори отложиха нашия старт в първенството. Това се оказа доста положително за нашия тим, като става въпрос за трансфери и обиграване. Според мен феновете на тима се интересуват от едно нещо. Може ли и има ли достатъчно сили „Чавдар“ да започне подобаващо шампионата?

Останах треньор на „Чавдар“, защото г-н Василев ми даде мъжка дума, че клубът ще бъде финансово обезпечен и за в бъдеще. Разбрахме се точно за две минути. Тази среща даде резултат. Привлечени са 12 нови класни футболисти. Момчетата са на обещаваща възраст. Ако те намерят тук почва за развитие, ще израстват с всеки изминал мач. Проявете разбиране към този млад състав., „Чавдар“ има отбор за следващите 3-4 години. Нека не се бърза с очакванията към тях и да се чакат веднага някакви супер резултати. Ако имате упреци към тези момчета, искам да критикувате мен, не момчетата.

В контролните срещи няма как да не отбележа двете победи над „Ботев“ (Враца) с 4:3 и над „Видима-Раковски“ с 1:0, които бяха постигнати с една прилична игра. След тези мачове мога категорично да кажа „Да, „Чавдар“ може да започне първенството“!

Веднага обаче бързам да отбележа, че загубихме от „Самоводене“. Тим, който се намира в „А“ окръжна група. Ние се представихме зле! Аз не забравям, че работя с български футболисти. Няма български играч, изиграл два поредни мача на еднакво високо ниво, а при нас имаше главозамайване. С изключение на 1-2 играчи, бяхме зле. Подценихме „Самоводене“. Ще дърпам отбора на земята, за да няма главозамайване отново. Всеки тим, който излиза срещу нас, знае срещу кой ще играе. Постоянно черпят информация кой, как и от къде сме взели и знаят, че сме стегнали редиците. Те се опитват да вземат всякакви мерки, за да ни спрат. Не може ние да останем безучастни от това нещо. Не може ние да се намираме в стадо вълци и да блеем като агнета“, призна Кръстанов.



За финал на пресконференцията, президентът на тима разясни каква е ситуацията с разплащането на дължимите възнаграждения на играчите.
„Футболистите, които са провели цялата подготовка през февруари и са картотекирани вече са получили дължимите им възнаграждения. От 1-ви март, който е дошъл, ще си получи парите с един месец назад, както се процедира почти в цяла България. Още веднъж искам да благодаря на фирмите, които заедно с общината подпомагат финансово нашия клуб. Ако някой не ни попречи, „Чавдар“ ще се завърне в „Б“ група“, сподели Красимир Костов.

Снимки: http://vestitel-bsl.com/

Share
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови