Вижте пълния състав на Западната „Б“ група за новия сезон
Автор: Administrator   
Понеделник, 07 Юни 2010г. 12:52ч.



Само преди седмица Изпълкомът на БФС взе решение от есента двете “Б” групи да бъдат от по 12 отбора*.

Президентът на родната ни централа Борислав Михайлов не пожела да назове изхвърлените отбори, които няма да получат лиценз за сезон 2010/2011, тъй като те могат да обжалват решението до 15 юни.


Разследване на pfcchavdar.com стигна до имената на тимовете, които ще бъдат изхвърлени от професионалния футбол. Освен това, наши източници разкриха, че „Чавдар“ (БСл) със сигурност ще вземе лиценз за елитната дивизия.

В Западната “Б” група, където от този сезон ще играе и нашият „Чавдар“ (Бсл), без лиценз останаха Марек, Рилски спортист, Локомотив (Мездра) и Балкан (Ботевград). Последният отбор има минимален шанс да остане в елитната група, а Ботев (Криводол) е на кантар. Президентът на Марек - Йордан Андреев е подал жалба до апелативната комисия, но тя моментално беше отхвърлена. Дупничани имат  задължения от над 1 милион лева, но Андреев е обжалвал в съда и все още няма крайно решение.

Рилски спортист е без лиценз заради натрупани дългове към БФС за наказания, съдийски такси и т.н. в размер на над 150 хиляди лева.

Ръководството на Балкан (Ботевград) пък въобще не е подало жалба до апелативната комисия. Финансовата криза се отразила на спонсорите на тима и те не могат да дадат гаранции, че ще изкарат цялата година. В Ботевград дори опитали обединение с тима на Правец, но не се получило. Има вероятност от есента Балкан дори да изчезне от футболната карта на България.

Локомотив (Мездра) пък не са подали и документи за лиценз. Клубът е затънал в дългове към полиция, охранителните фирми и бивши футболисти, а пари няма от къде да се намерят за толкова кратко време.

Ботев (Криводол) още е на кантар, но по всичко личи, че ще получи лиценз. Отборът има проблеми с базата, но до 15 юни имат възможност да покрият останалите точки за изискванията на Лицензионната комисия към БФС.

Ако приемем, че Ботев (К) вземе лиценз, Западната „Б“ група ще добие следния вид:

Банско, Вихрен (Сандански), Етър (Велико Търново), Ботев (Враца), Септември (Симитли), Чавдар (Етрополе), Пирин (Гоце Делчев), Ком-Миньор (Берковица), Ботев (Криводол), Спортист (Своге), Малеш (Микрево) и Чавдар (Бяла Слатина).

Без лиценз в Западната “Б” група са:

Марек (Дупница)
Локомотив (Мездра)
Рилски спортист (Самоков)
Балкан (Ботевград)

* Информацията не е официална.

Още по темата:
Две "Б" групи и през новия сезон
Краси Костов: „Чавдар“ ще получи лиценз

Share
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови