Официално: Една “Б” група от догодина
Автор: Administrator   
Вторник, 15 Юни 2010г. 18:05ч.


По четири отбора ще изпадат от двете “Б” групи през новия сезон, когато дивизиите ще бъдат с по 12 тима, предаде БТА.

Когато приключи окончателното лицензиране и на четирите първенци на “В” групите, това ще бъде оповестено и за всички отбори.

Увеличената бройка на изпадащите ще доведе до още едно свиване и следващо обединяване на втория ни ешелон. Така от 12 отбора във всяка група ще отпаднат 4, а ще влязат по два победителя от „В“ групите. Така събраните 20 отбора общо от двете дивизии ще бъдат обединени в една „Б“ група от сезон 2011/2012.

“Б” група беше разделена на Източна и Западна за първи път през сезона 2005/2006, като новото първенство ще бъде седми сезон в този формат. Разделението на Изток и Запад беше предпочетено за да бъдат разделени центровете в Южна България – София, Пловдив, Благоевградския регион, Бургас, и двете дивизии да бъдат сравнително равностойни. Другото популярно разделение във втория ешелон е Север и Юг, но след икономическата криза в Северна България отборите значително намаляха.

Тази година за първи път двете “Б” групи ще проведат първенствата си с по 12 отбора, които ще се срещат три пъти по между си или общо 33 кръга. Доста от клубовете обаче вече се възпротивиха заради несиметричния трети дял.

Още по темата:

Две "Б" групи и през новия сезон

Share
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови